Brezplačna poštnina za naročila nad 50€!
certifikat

Certifikat: Zakaj izbrati certificirana živila?

Kadar kupuješ živila in prehranske dodatke, kakšno vlogo igra pri tvoji izbiri certifikat?

Pri Nutrispointu smo si zastavili visoke standarde za doseganje želene kvalitete, zato sestavine za naše izdelke pridobivamo iz najboljših virov na planetu. Da so naši izdelki resnično najvišje kakovosti, pričajo tudi certifikati. Nutrispoint se lahko pohvali s kar tremi: standardoma GMP 3 in ISO 22000 ter eko certifikatom.

Ampak kaj sploh certifikat pove o podjetju in izdelku?

Eko certifikat

Eko certifikat zagotavlja, da je 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora, pridelanih ekološko. Znak daje uporabnikom zagotovilo o izvoru in kakovosti živil. Razlika med konvencionalnimi in eko izdelki je v dovoljenih dodatkih. Pri klasičnih živilih je dovoljenih več kot 400 dodatkov, ki so lahko tudi škodljivi. Certificirani eko izdelki pa imajo dovoljenih le 40 (varnih!) dodatkov. Velja pravilo: “Kar ni nujno potrebno, ne spada zraven.”

Znak EKOLOŠKO zagotavlja kupcu, da:

  • so bila živila pridelana na trajnosten način;
  • proizvodnja spoštuje naravo;
  • se pri proizvodnji udeležene živali prosto pasejo na svežem zraku in se z njimi postopa po naprednih smernicah ravnanja z živino;
  • pri pridelavi niso dovoljeni gensko spremenjeni organizmi, uporaba razkuženega semena ter dodatki in surovine živalskega izvora v krmilih;
  • veljajo stroge omejitve glede uporabe kemičnih pesticidov, gnojil, antibiotikov in raznih drugih dodatkov;
  • pridelovalce najmanj enkrat na leto nadzorujejo nadzorni organi.

ISO 22000

ISO 22000 je sistem upravljanja varnosti hrane, ki določa zahteve za vsa podjetja v živilski industriji s ciljem izboljšati splošno uspešnost na področju varnosti hrane.

Če podjetje pridobi certifikat ISO 22000, lahko svojim strankam pokaže, da ima vzpostavljen sistem upravljanja varnosti hrane, kar jim zagotavlja zaupanje v izdelek. To postaja vse pomembnejše, saj kupci zahtevajo varno hrano, živilski predelovalci pa, da so sestavine, pridobljene od njihovih dobaviteljev, varne.

GMP 3

GMP je zagotovilo, da podjetje ves čas skrbi za varno proizvodno okolje ter posledično prepreči kontaminacijo, odpoklic in nepotrebne odpadke.

Smernice določajo zahteve, ki jih mora proizvajalec izpolnjevati, da bi zagotovil konstantno visoko kakovost izdelkov. S slednjem GMP standardom podjetje prevzame najboljši sistem za proizvodnjo varnih in učinkovitih dobrin.

Preberi še: Izotonični napitek ali elektrolitska limonada – kaj naj izberem?

Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja