Brezplačna poštnina za naročila nad 50€!

Pogosta Vprašanja

Kaj je superhrana?

Superhrana je tista hrana, za katero je značilno, da je v njej koncentriranih več hranil kot v drugi hrani. Torej vitaminov, mineralov, aminokislin, maščobnih kislin in ostalih funkcionalnih učinkovin, ki pripomorejo k dobremu fizičnemu in psihičnemu počutju in zdravju. Superhrana so pogosto neobdelana, naravna živila, pogosto posušena in zmleta v prah.

Od kod prihaja vaša superhrana?

Osnova naših izdelkov so večinoma medicinske, jedilne gobe, ki izhajajo iz lokalnega (EU) okolja. Ostale surovine so iz različnih koncev sveta, od tam od koder prvinsko tudi izhajajo.

So vaši produkti organski?

Naše podjetje se lahko pohvali z ekološkim certifikatom, ki ga kontrolira nadzorni organ iz Slovenije. Večina naših izdelkov je ekoloških, z izjemo tistih, ki vsebujejo anorgansko ali neekološko komponento — trenutno sta to mešanica Beauty within in izdelek Marine Collagen Powder.

Ali so v vaših izdelkih surovine z gensko spremenjenimi organizmi (GSO)?

Vse naše surovine in s tem izdelki so brez gensko spremenjenih organizmov (GSO). GSO v ekološki pridelavi in predelavi niti niso dovoljeni.

Ali vaši izdelki vsebujejo umetna sladila, arome, barve, konzervanse ali druge dodatke?

Absolutno ne! Prav tako naši izdelki ne vsebujejo nobenih rafiniranih sladkorjev, ampak le naravna sladila v obliki sadnega prahu in/ali začimb.

So vaši produkti veganski?

Večina naših izdelkov je veganskih. Izjema je le mešanica Beauty Within in izdelek Marine Collagen Powder, ki vsebujeta hidroliziran ribji kolagen.

Kaj so nootropiki?

Nootropiki so naravne substance, superhrana, ki ima pozitivne učinke na naše kognitivne funkcije. Kratkotrajne koristi nootropikov so večja produktivnost, večji fokus in zbranost, boljši spomin, več energije. Na dolgi rok pa nam nootropiki pomagajo “obnavljati” možgane, zavirajo nevrodegenrativne bolezni, upočasnjujejo staranje, ohranjajo in dolgoročno izboljšujejo miselne sposobnosti.

Kaj so adaptogeni?

Adaptogeni so naravne snovi, rastline ali izvlečki teh rastlin. Telesu pomagajo pri obvladovanju telesnega in duševnega stresa in pri vzpostavljanju ravnovesja. Adaptogeni prilagodijo (ang. adapt) svojo funkcionalnost glede na to, kaj telo tisti trenutek najbolj potrebuje.

Kaj so medicinske gobe?

Medicinske gobe so ponekod po svetu poznane že zelo dolgo, uvrščajo jih med priznana tradicionalna zdravila. Gre za jedilne gobe, ki vsebujejo veliko zdravilnih, bioaktivnih učinkovin, predvsem polisaharide in triterpene. Različne študije so dokazale, da nekatere gobe aktivirajo imunski sistem, delujejo protivirusno, protibakterijsko in protivnetno, zavirajo rast in razvoj nekaterih vrst raka, uravnavajo krvni tlak, krvni sladkor in holesterol, delujejo antioksidativno, pomagajo k splošnemu boljšemu počutju, …

Za kaj se uporabljajo medicinske gobe?

Večino gob uvrščamo med adaptogene, saj imajo visoko sposobnost prilagajanja in “popravljanja” napak v telesu. Vsaka goba optimalno deluje na določeno področje v telesu. Npr. na vzdržljivost, izboljšanje spominskih funkcij, imunski sistem, pomiritev, libido, …

Iz kje izvirajo vaše gobe?

Naše gobe so gojene in izhajajo iz lokalnega okolja, iz Slovenije. Izjema je v naravi nabrana goba čaga (Inonotus obliquus), prav tako v EU.

Ali bom zaradi zaužitja vaših gob haluciniral?

Ne, vsekakor ne! Gobe so povsem varno živilo, ki ne povzroča halucinacij, omame, slabosti ali drugih podobnih neželjenih učinkov.

Ali lahko uživam več vaših izdelkov naenkrat?

Absolutno! Naše mešanice in posamezni izdelki so zasnovani zelo funkcionalno. Večina naših uporabnikov uživa več mešanic naenkrat, izbranih glede na to, kaj želijo doseči: povečanje energije, lepši videz, razstrupljanje, pomiritev, boljše kognitivne funkcije ipd.

Koliko izdelka je v eni pločevinki?

To je odvisno od posameznega izdelka. Eno pakiranje vam bo ob normalni uporabi služilo od tri do osem tednov, odvisno od izdelka.

Kako naj hranim vaše izdelke?

Izdelke hranite v suhem prostoru na sobni temperaturi, zaščitene pred direktno svetlobo in viri toplote. Način hrambe je še posebej pomemben po odprtju izdelka.

Je embalažo vaših izdelkov mogoče reciklirati?

Naši izdelki so pakirani v visokokakovostno pločevinasto embalažo. Ta je okolju izjemno prijazna. Je 100 % brez plastike in aluminija, nima nikakršnega vpliva na vsebino ter jo lahko v celoti recikliramo. Reciklirana kovina ohranja svoje fizične lastnosti ter bo vedno na voljo prihodnjim generacijam.

S prelepimi ilustracijami smo embalaži vdahnili tudi kanček umetnosti. S tem vas želimo vzpodbuditi, da uporabite pločevinko tudi po tem, ko zaužijete njeno vsebino. Prepustite svoji domišljiji prosto pot ter shranite v naše pločevinke kaj posebnega.

Kakšen je rok uporabe vaših izdelkov?

Rok uporabe je prilagojen izdelku oziroma njegovi sestavi. Večina izdelkov ima zagotovljen rok uporabe najmanj eno leto od datuma proizvodnje. Običajno pa je zaprt izdelek uporaben še zelo dolgo po pretečenem roku uporabe.

Kako naj uporabljam vaše mešanice superhrane in samostojne produkte?
Večino mešanic in samostojnih produktov lahko pripravite zelo preprosto, tako da jih vmešate v hladno ali vročo vodo, odvisno od izdelka. Seveda lahko vse naše mešanice uporabljate tudi v receptih (v smutijih, sladicah, kosmičih, namazih, juhah ipd.). Vse recepte in napotke najdete na naši spletni strani pod posameznim izdelkom ali zavihkom recepti.

Ali lahko uživam vaše izdelke med nosečnostjo in dojenjem?
V primeru nosečnosti in dojenja vam večino izdelkov odvsetujemo, saj raziskave na nosečnicah in doječih materah niso bile opravljene. Izdelki, ki jih lahko glede na sestavine brez zadržkov uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere so Beauty Within, Green Vitality blend, Organic Taiwanese Spirulina in Premium Marine Collagen. Ne glede na to, predlagamo, da se pred uživanjem posvetujete z nami ali izbranim zdravnikom.

Ali lahko vaše izdelke uživajo tudi otroci?
Naš trenutni nabor produktov je namenjen odraslim. Kljub temu pa lahko določene izdelke uživajo tudi starejši otroci, vendar v manjših količinah. Otrokom lahko koristi uživanje polovične priporočene dnevne količine za odrasle izdelkov Green Vitality blend, Organic Mushroom Cocoa, Organic Taiwanese Spirulina in Premium Moringa Powder. Predlagamo, da se pred nakupom oziroma namero, da bi vaš otrok zaužil katerega od izdelkov, posvetujete z nami ali otrokovim zdravnikom.

Ali so vaši izdelki varni za uživanje, če imam kakšno zdravstveno težavo?
Naši izdelki niso umetni farmacevtski pripravki, ampak zgolj organska, minimalno predelana superhrana v prahu. Kljub vsemu predlagamo, da se z zdravnikom ali farmacevtom posvetujte vedno, ko ste v dvomih ali če želite naše izdelke uživati sočasno z jemanjem zdravil.

Kje se nahajate?

Sedež podjetja, razvoj in proizvodnja se nahajajo v prelepem glavnem mestu evropske države Slovenije, v Ljubljani.

Katere oblike plačil sprejemate?

Sprejemamo plačila z vsemi glavnimi kreditnimi karticami kot so Mastercard, Visa, American express in s storitvijo Paypal.

V katere države pošiljate vaše izdelke?

Nutrispoint izdelke pošiljamo po celem svetu.

Ali ponujate brezplačno poštnino?

Poštnina je brezplačna pri nakupu nad 50 € (Slovenija) in pri nakupu nad 100 € (vse druge države).

Kako dolgo bom po naročilu čakal na svoj paket?

Slovenija: Naš partner pri pošiljanju paketov je Pošta Slovenije. Ko paket odpošljemo je običajno naslednji dan že pri vas. O tem vas obvesti Pošta Slovenije s sms sporočilom ali po elektronski pošti.

Tujina: Naš partner za pošiljanje paketov je DHL Express. Kupci iz EU dobijo svoj paket že naslednji dan. Kupci iz USA ga dobijo v roku 2-3 dni. 

Večinoma pa so vsi paketi dostavljeni najkasneje v 3 delovnih dneh.

Naročeno v soboto, nedeljo ali na praznik bomo odposlali v ponedeljek oziroma prvi delovni dan.

Kdaj in kako lahko vrnem kupljene izdelke?

V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini Nutrispoint, ne bi bili zadovoljni oziroma bi iz kakršnegakoli razloga želeli odstopiti od nakupa (pogodbe), vas prosimo, da nam v roku 14 dni od prejema izdelka to sporočite na elektronski naslov: support@nutrispoint.com. Razlogov za odstop od pogodbe vam ni potrebno navesti, naročeno blago s predloženo kopijo računa pa morate v 14 dneh od prejetja sporočila nepoškodovano, v originalni embalaži poslati na naslov: NUTRISPOINT d.o.o, Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Slovenia. V roku 14 dni od odstopa od nakupa vam povrnemo celotno kupnino, sami pa morate poravnati stroške, povezane z vračilom blaga.

 

Na koga se lahko obrnem, če je izdelek, ki sem ga prejel, poškodovan?

Če se zgodi, da je vaš paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, sprožite postopek reklamacije pri dostavni službi, ki vam je paket dostavila. To storite tako, da obvestite našo službo za pomoč kupcem support@nutrispoint.com. Nato vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki prevzame paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez, da bi karkoli dodali ali odstranili). Izpolnili boste tudi reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Imam trgovino, ali bi lahko prodajal vaše izdelke?

Seveda! Veseli bomo če nas kontaktirate s kratkim opisom vaše dejavnosti in kakšen je vaš interes na naš elektronski naslov: info@nutrispoint.com.

Všeč so mi vaši izdelki, ali lahko postanem ambasador vaše znamke?

Seveda! Veseli bomo vaše elektronske pošte s kratko predstavitvijo. Vsakemu ambasadorju se posvetimo in skupaj najdemo uspešno pot sodelovanja. Pišite nam na elektronski naslov: info@nutrispoint.com.