Brezplačna poštnina za naročila nad 50€!
nutrispoint ploščica

Zdrava ploščica: Kako izbrati pravo?

Trgovinske police so prepolne zdravih, energijskih in beljakovinskih ploščic, ki obljubljajo, da te bodo napolnile s potrebnimi hranili. Pa vendar ploščice, ki jih sicer kupuješ, morda v resnici niti niso tako koristne, kot misliš. V poplavi vseh različnih znamk in vrst izdelkov na trgu je namreč resnično težko vedeti, kateri izmed njih vsebujejo dobra hranila in s katerimi v svoje telo vneseš zgolj dodatne (nepotrebne) kalorije, maščobo in sladkor.

Ja, ploščica je lahko odlična izbira za malico, le pametno jo je potrebno izbrati.

Zdrava ploščica: Kako izberem pravo?

  1. Preglej sestavine.

Čeprav se morda zdi vsebnost beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov v gramih normalna, se lahko za temi številkami skrivajo skrivne sestavine. Pogosto se zgodi tudi, da proizvajalci dodajo maščobe, sladkor in druge snovi za bolj zdrav izgled ali okus, pa v resnici ni tako.

2. Posebno pozornost posveti vsebnosti maščob in sladkorja.

Večina teh tablic jih namreč vsebuje preveč – govorimo seveda o nasičenih maščobah in umetnih sladkorjih, ki telesu lahko na dolgi rok škodujejo.

Sladkorni alkoholi (sorbitol, ksilitol, manitol in podobni) so še ena pogosta sestavina energijskih in beljakovinskih ploščic, saj vsebujejo manj kalorij. Sicer pridejo prav aktivnim osebam, ki se trudijo izgubiti odvečne kilograme, a vendar jih nekatere težje prenašajo, kar se (če jih uživamo v večjih količinah) kaže v krčih, napihnjenosti in driski.

nutrispoint ploščica

3. Poišči ploščico z visoko vsebnostjo vlaknin.

Preveri, da vsebujejo naravni vir vlaknin iz sadja, zelenjave ali oreščkov, ki bodo dali tvojemu telesu potrebna hranila v pravih količinah, hkrati pa poskrbeli za prebavo.

Zdrave ploščice so dodatek k zdravi prehrani in nikakor niso mišljene kot njen nadomestek.

Tvoje telo prav tako potrebuje sadje, zelenjavo, polnozrnate izdelke, zdrave maščobe in ogljikove hidrate ter pusto meso v njihovih najbolj naravnih oblikah.

Ko kupuješ ploščice, je najbolj pomembno, da je seznam sestavin čim bolj enostaven, zato preveri etiketo, preden se odločiš za svoj naslednji prigrizek. Uživanje takšnih tablic kot dopolnilo zdrave prehrane ti bo pomagalo ohranjati energijo tekom celotnega dne.

Zakaj je Nutrispoint ploščica najboljša izbira zate?

Energijske in beljakovinske ploščice MOVE vsebujejo zgolj skrbno izbrane sestavine ekološkega izvora:

  • 100% naravne
  • veganske
  • brez dodanih sladkorjev, arom, barvil, gostil, glutena in laktoze
  • z visoko vsebnostjo vlaknin

Že imaš svojo najljubšo?

TUKAJ lahko izbiraš med 3 okusi energijskih in 4 okusi beljakovinskih ploščic.

nutrispoint ploščica

Fotografije: Monika Verhovšek, Nutrispoint

Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja